Delicii pentru pitici

Fiecare mamica doreste ca puiul ei sa creasca sanatos iar pentru aceasta trebuie sa aiba o nutritie echilibrata. Introducerea alimentelor solide se recomanda a se face dupa 6 luni pentru a reduce riscul ca bebelusul sa dezvolte alergii alimentare mai tarziu. Exista multe alimente ce trebuiesc evitate pana la varsta de cel putin un an: mierea de albine prezinta risc de dezvoltare a infectiilor, citricele, capsunile, albusul de ou, unt de arahide, peste – cresc riscul producerii de alergii. Pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, discuta cu medicul pediatru sau chiar cu un nutritionist si stabiliti impreuna introducerea alimentelor solide, ce, cat si cand in mesele puiului tau.

Copiii imprumuta obiceiurile celor din jur asa ca, pentru a-i face sa accepte mancaruri si gusturi noi, trebuie sa li se ofere acest exemplu iar noi, mamicile, sa dam dovada de foarte muta creativitate la prepararea meselor. Va propun, asadar, cateva idei trasnite care fac mancarea sanatoasa mult mai amuzanta.

baby girlVa propun cateva retete, sanatoase si delicioase, pentru pitici:

Ciorbita de dovlecel

Ciorbita de vitel

Crema de broccoli cu galuste

Fulgi de orez

Golbenusuri cu avocado

Legume gratinate

Pilaf de orez cu pui

Piure de ardei copt cu branza de capra

Piure de cartofi dulci

Piure de curcan cu piersici

Rulada de pui cu spanac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s