Legume gratinate


Ingrediente:

2 cartofi mari, 3 rosii, un dovlecel, 2 ardei (unul verde, unul rosu), 2 galbenusuri de ou, o lingura de smantana, 2– gr de cascaval dietetic, 2 linguri de ulei de masline, cateva frunzulite de patrunjel.

Mod de preparare:

Legumele se spala bine si se curata de coaja si de seminte. Cartofii si dovlecelul se taie rondele de grosime potrivita (1 cm). Ardeii se taie in bucatele mici. 2 rosii se taie felii. Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei de masline, se aseaza legumele in straturi, ultimul strat fiind de rosii. Peste legume se adauga o cana de apa. Vasul se baga in cuptorul preincalzit petru 15 minute. Cealalta rosie se decojeste, se paseaza in blender  si se toarna peste compozitia din vas, lasandu-se la cuptor inca 10 minute. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna in tava. Se presara cu cascaval ras si se mai tine la cuptor inca 10-15 minute. Se presara cu patrunjel tocat.

Se recomanda peste varsta de 12 luni.

legume gratinate

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s