Pasta de avocado


Ingrediente:

avocado –  buc, zeama de lamaie – 1 lingura, 1 catel de usturoi, 1 lingurita – ulei de masline, sare.

Mod de preparare:

Fructul de avocado trebuie sa fie bine copt (daca la apasare ramane o mica adancitura in coaja, atunci este copt. Daca este tare cand l-ati cumparat, se pastreaza 1 – 2 zile la temperatura camerei pana se inmoaie putin). Se taie in doua, se scoate miezul cu o lingurita si se pune intr-un vas in care am pus deja zeama de lamaie (pentru a impiedica oxidarea rapida a miezului de avocado si a se innegri). Se farama cu o furculita (sau se poate pasa in blender, dar atunci va iesi o pasta foarte moale – eu prefer furculita). Se pune uleiul de masline, catelul de usturoi maruntit si se potriveste gustul de sare si se omogenizeaza. Se consuma sub forma de tartine si este delicioasa cu paine prajita.

Pentru un gust mai savuros (dar cu un aport caloric mai mare!), se poate inlocui uleiul de masline cu 100 gr unt (moale, frecat)

pasta de avocado

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s