Ciorba de burta


Ingrediente

burta de vita – 2 kg, picior de vita – 1 kg, morcovi – 300 gr, patrunjel (radacina) – 100 gr, telina – 100 gr, ceapa – 150 gr, usturoi – 20 gr, oua – 2 buc, smantana – 300 gr, faina – 50 gr, otet – 40 m, piper, sare.

Mod de preparare:

Burta si piciorul de vita se spala in mai multe ape, se oparesc bine, se spala din nou si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa 30 de minute, se schimba apa si se pun din nou la fiert (cca 3 ore). Se adauga zarzavatul taiat cuburi mari, ceapa, usturoiu si sarea si se lasa sa fiarba impreuna pana ce burta este bine fiarta. Aceasta si carnea de pe picior se taie fasii, se pun in supa strecurata in prealabil si se dau din nou la foc. Din smantana, galbenusuri , faina si 2-3 polonice de supa rece se prepara un sos care se toarna in ciorba. Se adauga otetul (sau zeama de lamaie) si se potriveste gustul de sare si piper. Se mai fierb impreuna cam 10 minute apoi se ia vasul de pe foc.

ciorba de burta

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s