Tort de ciocolata cu nuci


Ingrediente:

pentru blat: oua – 6 buc, zahar – 300 gr, ciocolata amaruie – 100 gr, faina – 200 gr.

pentru crema: nuci – 200 gr, zahar – 200 gr, zahar vanilat – 1 plic, galbenusuri – 4 buc, coniac – 25 ml, unt – 200 gr, zeama de lamaie – 100 gr.

Mod de preparare:

Zaharul se amesteca cu galbenusurile,se adauga ciocolata data pe razatoare, apoi faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma de tort (tapetat cu hartie de copt), se coace a foc potrivit, se lasa sa se raceasca apoi se imparte blatul. Pentru crema, zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se pun pe bain marin si se amesteca pana ce compozitia se leaga, apoi se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul frecat spuma si nucile si se amesteca pana ce se obtine o crema spumoasa cu care se umple tortul. Se decoreaza dupa dorinta.

tort de ciocolata I

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s