Sos bearnez


Ingrediente:

unt – 250 gr, oua – 2 buc, tarhon – 1 leg., ceapa – 25 gr, piper – 15 – 20 boabe, otet – 40 ml, vin alb – 100ml, cimbru – 1 varf de cutit, ardei iute verde – 5 gr, lamaie – 75 gr, sare.

Mod de preparare:

Otetul si vinul se pun la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt, piperul zdrobit, ardeiul iute taiat feliute si cimbrul. Se fierb 20 minute la foc domol si apoi se strecoara. Cele doua galbenusuri se amesteca cu putina apa, apoi se adauga untul topit (sa nu fie fierbinte pentru a nu se inghega galbenusurile). Dupa ce s-a incorporat tot untul, se amesteca cu zeama de otet si vin preparata anterior, se adauga tarhonul, zeama de lamaie si sare. SE serveste la fripturi de vita, pasare sau peste la gratar.

sos Bearnez

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s