Tort de nuci (sau alune)


Ingrediente:

Blatul: oua – 10 buc, nuci (sau alune) – 300 gr, pesmet – 50 gr, faina – 25 gr, zahar pudra – 300 gr, zahar vanilat – 2 plicuri, lamaie – 1 buc.

Crema: nuci (sau alune) – 100 gr, zahar – 150 gr, cafea neagra – 150 ml, unt – 200 gr, zahar vanilat – 1 plic, coniac – 50 ml, oua – 2 buc.

Sirop: zahar – 125 gr, apa – 125 ml

Mod de preparare:

Blatul : galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga nucile (sau alunele) prajite usor in cuptor si apoi maruntite, pesmetul si o lingura de faina.. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in 3 foi.

Crema: ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele (sau nucile) usor prajite si apoi maruntite. Se amesteca totul pe bain-marin pana ce compozitia se leaga. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca pana se obtine o crema spumoasa.

Pentru sirop, se dizolva zaharul in apa. Se insiropeaza foile si se umpluc cu crema, apoi s decoreaza dupa dorinta.

Tort cu nuci

 

Lasă un comentariu