Tort de bezea


Ingrediente:

zahar pudra – 600 gr, nuci – 200 gr, albusuri – 10 gr, coaja rasa de lamaie – 40-50 gr, frisca proaspata – 1 kg, unt – 40 gr, faina – 30 gr.

Mod de preparare:

Albusurile se bat bine, se adauga succesiv 500 gr zahar se se bat in continuare, pana ce albusurile s-au intarit. Se adauga nucile macinate si coaja de lamaie. Compozitia se imparte in 3. Fiecare parte se coace separat, in tava de tort unsa cu unt si pudrata cu faina, obtinandu-se, astfe, 3 foi de ort. Frisca se bate cu zaharul ramas, se lasa 30 minute la rece, apoi se umplu foile. Se decoreaza cu frisca sau, dupa dorinta.

tort de bezea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s