Inghetata de alune


Ingrediente:

Zahar – 160 gr, lapte – 160 ml, oua – 2 buc, zahar vanilat – 1 plic, alune – 50 gr, frisca batuta – 500 gr.

Mod de preparare:

Se amesteca bine zaharul, cu laptele si ouale, se pune la foc mic si se amesteca pana ce ajunge la fierbere. Se ia vasul de pe foc si se adauga alunele care in prealabil au fost usor rumenite in cuptor si apoi maruntite foarte fin, iar la sfarsit se adauga zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca complet, se toarna compozitia peste frisca amestecandu-se usor. Se toarna in forme de inghetata si se tin la congelator timp de 3 ore.

inghetata de alune

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s