Supa crema de telina


Ingrediente:

Telina – 1 kg, ceapa – 250 gr, faina – 50 gr, unt – 150 gr, lapte – 150 ml, oua – 2 buc, supa de oase – 2 l, paine – 150 gr, sare

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 100 gr de unt. Se adauga faina si telina taiata felii si se calesc impreuna, se stinge cu supa de oase si se lasa sa fiarba. Dupa ce telina si ceapa sunt fierte, se paseaza, se amesteca cu restul de supa si se pun din nou la fiert. Galbenusurile se amesteca cu laptele, se adauga la crema si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit, se potriveste gustul de sare. Painea se taie cuburi, se stropesc cuburile cu unt topit si se rumenesc la cuptor. Crema se serveste cu crutoanele astfel obtinute si putin unt topit.crema telina

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s