Supa crema de spanac


Ingrediente:

Spanac – 1 kg, morcovi – 150 gr, patrunjel radacina – 100 gr, telina – 100 gr, faina – 50 gr, unt – 150 gr, oua – 2 buc, lapte – 150 ml, paine – 150 gr, sare.

Mod de preparare:

Spanacul se curata, se spala bine si se fierbe cam 20 de min in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Ceapa se taie felii si se caleste in 100 gr de unt. Se adauga morcovii, telina si patrunjelul date pe razatoare, se pune faina si se mai calesc putin impreuna. Se sting cu zeama in care a fiert spanacul si se lasa sa fiarba. Spanacul bine scurs se toaca marunt (sau se da prin masina de tocat),se amesteca cu restul legumelor si se fierb impreuna 45 de min. Se paseaza si se pun din nou pe foc. Galbenusurile se amesteca cu laptele, se adauga la crema si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit, se potriveste gustul de sare. Painea se taie cuburi, se stropesc cuburile cu unt topit si se rumenesc la cuptor. Crema se serveste cu crutoanele astfel obtinute si putin unt topit.

crema spanac

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s