Supa crema de legume II


Ingrediente:

Morcovi – 250 gr, cartofi – 400 gr, telina – 100 gr, ceapa – 100 gr, faina – 50 gr, unt – 150 gr, mazare fiarta – 200 gr, oua – 2 buc, lapte – 150 ml, supa de oase – 2 l, paine – 150 gr, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 100 gr unt, se adauga cartofii, morcovii si telina taiate feliute (sau cuburi). La sfarsit se pune faina si se mai calesc inca 10 min. Se stinge cu supa de oase, se adauga mazarea si se lasa la fiert pana ce toate legumele s-au inmuiat. Se paseaza legumele, se adauga restul de supa si se pune din nou la fiert. Galbenusurile se amesteca cu laptele, se adauga la crema si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit, se potriveste gustul de sare. Painea se taie cuburi, se stropesc cuburile cu unt topit si se rumenesc la cuptor. Crema se serveste cu crutoanele astfel obtinute si putin unt topit.

crema legume II

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s