Supa crema de dovlecei


Ingrediente:

Dovlecei – 1 kg, ceapa – 150 gr, unt – 150 gr, faina – 75 gr, oua – 2 buc, lapte 150 ml, supa de oase – 2 l, paine – 150 gr, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se taie felii si se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si, dupa cateva minute, se pun dovleceii (curatati, spalati, taiati felii) si se calesc impreuna cam 10 min. Se sting cu supa de oase, apoi se fierb 30 min, se paseaza, se amesteca cu restul de supa si se pune vasul din nou pe foc. Galbenusurile se amesteca cu laptele, se adauga la crema si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit, se potriveste gustul de sare. Painea se taie cuburi, se stropesc cuburile cu unt topit si se rumenesc la cuptor. Crema se serveste cu crutoanele astfel obtinute si putin unt topit.

crema dovlecei

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s