Supa crema de conopida I


Ingrediente:

Conopida – 1 kg, morcovi – 100 gr, patrunjel radacina – 100 gr, telina – 100 gr, supa de oase – 2 l, ceapa – 150 gr, faina – 75 gr, lapte – 150 ml, unt – 150 gr, oua – 2 buc, paine – 150 gr, sare.

Mod de preparare:

Morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc toate impreuna in 50 gr de unt. Se adauga faina, se stinge cu supa de oase si se pune la fiert. Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se fierbe in supa de oase. Atat legumele cat si conopida se paseaza, se subtiaza cu restul de supa si se da din nou la foc. Galbenusurile se amesteca cu laptele, se adauga la crema si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit, se potriveste gustul de sare. Painea se taie cuburi, se stropesc cuburile cu unt topit si se rumenesc la cuptor. Crema se serveste cu crutoanele astfel obtinute si putin unt topit.

crema conopida I

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s