Sos alb catifelat Veloute


Ingrediente:

Unt – 50 gr, faina – 50 gr, supa de oase – 350 ml, galbenusuri – 2 buc, sare.

Se infierbanta untul, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de oase si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Se lasa la fiert 15 – 20 min, la foc domol. Se ia vasul de pe foc si dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, se amesteca bine si se potriveste gustul de sare. Se pune vasul din nou pe foc, se mai fierbe cateva minute si apoi se strecoara. Se serveste la legume sau peste.

sos veloute

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s